Gerard van der Zijden - Musicus - Rotterdam

  

 

 

 

Gerard van der Zijden
V.O.C. – plein 5

3024 SV Rotterdam
Tel: 0031616616442
e-mail1:
info@gerardvanderzijden.nl

e-mail2: organist@pelgrimvaderskerk.nl

KvK: 24439660

BTW nummer: NL135699319B01


 

Gerard van der Zijden is op 7 jarige leeftijd begonnen met pianospelen. Emmy van Eden, onder andere begeleidster van Jo Vincent, leerde hem in korte tijd dit instrument te bespelen. Na verhuisd te zijn naar Capelle aan den IJssel kreeg hij zijn orgellessen van onder andere Jan Brandwijk en Henk Groeneweg.

Gerard is orgel leerling geweest van Arie J. Keijzer en Geert Bierling. Bij Geert Bierling heeft hij zijn studie Orgel en Kamermuziek succesvol afgerond aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Kerkmuziek  studeerde hij bij Arie Eijkelboom, koordirectie bij Wim van Herk en zang bij Harjo Pasveer.

Gerard is hoofdorganist van de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam-Delfshaven. Hier bespeelt hij het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1855 en het Koororgel van Fonteyn uit 1975.Naast het bespelen van de deze instrumenten heeft Gerard een orgel- en pianolespraktijk en een zaterdagmiddag – orgelconcertserie.

Hij vormde een muzikaal duo met de bariton Christian van Es, naast de productie van een cd met Bach-liederen organiseerden zij regelmatig zgn. scratchmuziek-dagen. 

Zo verzorgden zij tot 2016 ook met regelmaat concerten in diverse zorginstellingen door het hele land ,voor de Stichting Muziek in Huis. Helaas is Christian op 29 januari op 37-jarige leeftijd overleden.

In 2013 was Gerard mede oprichter van de concertserie Muziek om de Hoek. Als artistiek adviseur draagt hij zorg voor de invulling van de concerten in de Dorpskerk van Hoek van Holland, waarbij het orgel centraal staat.

Gerard van der Zijden is dirigent van drie gemengde koren.  Vanaf augustus 2015 is hij als dirigent verbonden aan het Chr. Mannenkoor De Verenigde Zangers te Barendrecht.

In 2014 startte Gerard een samenwerkingsverband met Pelgrim Brass, een blazerskwintet van jonge musici wat resulteerde in een cd produktie “ Organic Brass”.

Hij is een veelgevraagd begeleider van koren uit  Rotterdam en omstreken. Zijn spel is te beluisteren op diverse CD opnames, solistisch en ook als koorbegeleider.

 

www.gerardvanderzijden.nl